




Ako začal príbeh SION Familia
Príbeh plný výziev, ktoré priniesol život a ktorým sa nedá odolať.
Tak, ako zákuskom a zmrzline z miesta, kde sa spája nebo so zemou.
Ako si fitness trénerka vysnívala cukráreň
Keď sa obzriem do minulosti, moja láska k pečeniu sa vždy spájala s láskou k ľuďom. Ako fitness trénerka som celé roky vytvárala chutné recepty pre mojich milovaných zverencov a zverenkyne. Aby si oni sami dopriali chutné dobroty s nízkym obsahom kalórií. Milovala som vymýšľať. Milovala som tvoriť. Milovala som ich spokojné úsmevy.
Už vtedy v mojom srdci klíčila obrovská a neuhasiteľná túžba po vlastnej cukrárni – miesta, kde môžem zhmotniť moje nápady nízkokalorických koláčikov a dopriať ich ľuďom v príjemnom prostredí.
Vôbec som však nevedela, kde a ako začať.
Talianska výzva, ktorá sa neodmieta
Zariadila to “prozreteľnosť”. Dostala som totižto unikátnu príležitosť – odísť do Talianska a učiť sa vyrábať pravú taliansku zmrzlinu k chýrnemu zmrzlinárovi do Longiana neďaleko Rimini.
Zmrzlina v pláne pôvodne nebola. Ale bola to poriadna, dokonca dvojitá, výzva – naučiť sa za 3-mesiace základy taliančiny a naučiť sa vyrábať skutočné “gelato”. A ja výzvy milujem.
Výrobu talianskej zmrzliny som si zamilovala a išla som aj ďalej. Na kurze na Carpigiany Univerzity som sa naučila celú technológiu výroby.
Na ceste k vlastnej predajni
Po návrate na Slovensko som už vedela, čo a ako. Na rad prišlo riešenie správneho miesta, kde ľudia naplno precítia moje hlavné impulzy – oslavu Boha, kvalitné výrobky, absolútne prijatie a úctu ku každému človeku.
Keď sme s manželom objavili na predaj malý priestor v našej blízkosti, bez dlhého rozmýšľania sme ho kúpili a začali pripravovať malú predajňu. Celý priestor sme prerobili, navrhli vlastný interiér a nakúpili stroje.
Názov prišiel netradične a s veľkou vďakou
No stále som premýšľala nad jednou vecou. Aký dať tomuto miestu názov, aby pokryl všetky moje hlavné kréda? A tak som sa modlila a prosila Boha, aby sám vybral názov, ktorý by moje vnútorné vnímanie vystihoval. Odpoveď stále neprichádzala, preto som sa rozhodla načrieť do Svätého písma. Keď som otvorila Bibliu, zjavilo sa slovo SION.
SION ako miesto, kde sa nebo spája so zemou. Užasnutá som sedela a ďakovala Bohu, aký krásny a hlboký názov vybral. Sama by som to nikdy nevymyslela.

Zo zmrzlinárne do cukrárne
Moja vášeň pre vytváranie receptov začala teda výrobou talianskej zmrzliny. No stále vo mne driemala túžba predávať vlastné zákusky. Prešlo niekoľko mesiacov a vedľa zmrzlinárne sme zariadili malú výrobňu koláčov. Prijali sme niekoľko šikovných cukrárok a začali tvoriť, vytvárať a zdokonaľovať tradičné aj moderné zákusky.
Aj teraz, práve v tejto chvíli pre vás pečieme zákusky, torty, koláče a vyrábame pravé gelato. Nech sa páči, príďte ochutnať. Môj sen sa postupne – krok za krokom stal skutočnosťou. Ja však viem, že sme len na začiatku.
Lebo už teraz nosím v hlave nový nápad pre tých, ktorí prídu ochutnať (a budú chodievať) do SIONU – na miesto, kde sa spája nebo so zemou.